Witam,
Właśnie sprzedałem swojego Samsung Galaxy Gio i szukam następcy.
Był to mój kolejny "smartphone" i upewniłem się w przekonaniu, że nie chcę mieć nic wspólnego z tymi dotykowymi zabawkami
Jutro wstępnie mam odebrać aparat Nokia e52 z HW8030 (o ile mnie pamięć nie myli - na 100% jest HW serii 8000) w cenie 230pln.
Obudowa nokii, a nie podrabiania (fakt, że troszkę z tyłu porysowana) i 3 miesięczna gwarancja serwisowa.
Z tego co wiem głośnik jak i mikrofon działają bdb+ (wymiana jak coś ok 20pln - jeśli chodzi o głośnik, bo czytałem na forum, że lubią się psuć).
Moje pytanie brzmi czy warto?
Z tego co widziałem telefon oferuje wszystko na czym mi zależy.
- długo trzymająca bateria,
- wysoka jakość połączeń,
- mail / wifi / gps (tak, potrzebuję dostępu do maila jak i www, a mapy się też przydadzą)
- polifonia (co jak co, ale dzwonki mp3 w nokii brzmią bardzo dobrze)

- odtwarzacz mp3 (jak i gniazdo minijack wbudowane

)
- wytrzymałość (zawsze można wymienić obudowę)
- klawisze
Co Panowie mi polecicie po zakupie?
Zmiana softu? jakieś upy tego aparatu? (jakie możliwości daje symbian s60?)
Na co uważać? czego unikać i na jakie rozczarowania / utrudnienia się przygotować?
Nie ukrywam, że szukam telefonu na dłuższy okres czasu.
Dlatego cenię trwałość i szybkość działania (!)
Nie ma dla mnie nic gorszego niż czekanie bo telefon się "ładuje" (czy da się jakoś zoptymalizować działanie e51 aby nie 'myślała' ani chwili?)
Rozbudowany kalendarz / przypomnienia / programowanie budzików (pon-pią i np oddzielnie weekend) czy to wszystko dostanę w e52?
Przekonajcie mnie Panowie, że nie robię błędu wybierając e52 na bliską towarzyszkę "pokoju" tuż obok klejnotów

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za odpowiedzi.