Największe polskie forum Nokii E52 i E55
http://nokia-e52.pl/

Problem z Internetem w Aster
http://nokia-e52.pl/viewtopic.php?f=82&t=2317
Strona 1 z 1

Autor:  beczek [ 9 sty 2012, o 22:33 ]
Tytuł:  Problem z Internetem w Aster

Witam!
Mam nietypowy problem i liczę że znajdzie się tu ktoś, kto się zna na rzeczy i mi pomoże. Otóż mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu wraz z dwójką innych studentów. Ja mam laptopa, koleżanka laptopa i kolega stacjonarnego i jako jedyny łączy się do neta przez kabel a my przez wifi. Mamy router z Aster. Internet, jeśli działa, to działa bez zarzutów, szybki i taki jaki powinien być. Niestety dość często (zdecydowanie za często) dzieje się tak, że nagle przestają ładować się strony. Klikam wtedy w prawym dolnym rogu na ikonkę od połączeń bezprzewodowych, rozłączam się i łączę ponownie. Niestety po ponownym połączeniu pojawia się takie coś: http://img189.imageshack.us/img189/9126/aster.png Przy poprawnie działającym internecie wyświetla się tylko 'domek' i "Aster 722145 Dostęp do Internetu". Jeśli pojawi się to co na załączonym obrazku to już praktycznie nie ma co liczyć na Intenret. "Restartuje prądowo" (jak to mówią w Aster) router, wyłączam i włączam kompa itd i nic, czasem dopiero po godzinie załapie. Dzwoniłem z tym do Aster i zawsze uparcie twierdzą, że 'po ich stronie wszsytko ok' i że 'mogą przysłać technika ale jeśli się okaże że to coś z naszej winy to będzie to wizyta płatna'. Miał ktoś może podobne problemy bądź ma jakieś pomysły jak temu zaradzić? Czekam na propozycje, z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
Marcin.

-- 9 sty 2012, o 22:33 --

Podejrzewam, że to wina routera i wymiana na nowy załatwi sprawę. Jeszcze takie pytanie, możliwe że to wina karty sieciowej w moim kompie? Bo niby internet działa ale np pobrać załącznik z poczty to mogę zapomnieć, pobierze pierwsze ok 100 kb i dalej nie pobiera i jest tak bez znaczenia czy ściągam przez outlook czy bezpośrednio ze strony www. jakies pomysly?

Autor:  koperfild [ 9 cze 2017, o 09:15 ]
Tytuł:  Re: Problem z Internetem w Aster

Jak dla mnie powinieneś już dawno zmienić dostawcę. Z ogromnym szacunkiem, ale nawet nie znam tej marki routerów, musi być naprawdę randomowa. Teraz, jak podpisujesz umowę z normalną siecią - router dobrej jakości masz za darmo. To jest fajne. Ja ostatnio pracuję cały czas na światłowodach (nowa technologia) i jestem bardzo zadowolony, nie mam kłopotów z zasięgiem. Fajne jest to, że technologia ta ciągle się rozwija. Środa Wielkopolska już jest cała w okablowaniu od Orange, które dostarcza światłowód (link: http://swiatlowod.orange.pl/sroda-wielkopolska). Sam oceń, co się bardziej opłaca, ja mam neta o prędkości 300Mb/s

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/